Marijke Van Hoorebeke

Marijke is oprichtster en bezieler van Tinkel vanuit een grote vreugde en interesse in het werken met jonge kinderen. “De puurheid van de kinderen op deze leeftijd is als een klompje zuiver goud. In combinatie met muziekplezier geeft dit sterren en vonkjes. Dat is zo mooi om te zien.” 
foto Marijke Van Hoorebeke

Werk

Marijke werkt als docent muziek en muzische vorming voor de lerarenopleiding kleuteronderwijs en de opleiding pedagogie van het jonge kind van Arteveldehogeschool.  Tot juni 2011 was ze aan de slag als coördinator en lesgeefster bij Tuimeloor vzw. Hier maakte ze kennis met muziek op schoot en kreeg ze de kans om zich in de praktijk verder te bekwamen in het werk met muziek en jonge kinderen.

Opleiding

Aan het Lemmensintituut in Leuven behaalde Marijke het masterdiploma muziektherapie. Haar hoofdinstrumenten zijn piano en gitaar. Ze volgde aansluitend de aanvullende opleiding Culturele Studies aan KULeuven. In 2010 verwierf ze het officiële ‘Muziek Op Schoot diploma’ via de bachelor na bachelor ‘docentenopleiding Muziek Op Schoot’ in Utrecht. Hieruit ontstond een boeiende samenwerking met ervaren muziekpedagogen uit Nederland. Marijke volgde al tal van navormingen en blijft zich regelmatig bijscholen.

Muziek

Marijke is van kindsbeen af bezig met muziek. Ze houdt van de schoonheid, de expressie-vorm en het spelplezier. Bovenal is ze onder de indruk van de kracht die muziek heeft om de ziel te beroeren. Muziek kan snaren doen trillen, zowel bij instrumenten als mensen.

Meer over Tinkel: