Inhoud

In groepen volgens leeftijd ontdek je met je kleine spruit de wondere wereld van de muziek. Samen beleef je allerlei liedjes en spelvormen die aansluiten bij de ontwikkelingsfase van je kindje. Achteraf kunnen de liedjes thuis verder gespeeld worden. Elk kind wordt begeleid door een ouder of vertrouwde begeleider.
tinkel_muziekopschoot_baby_04
Baby’s vinden het heerlijk als er met hen gezongen en gespeeld wordt. Ze luisteren vol aandacht, volgen het geluid en reageren met klank en beweging. Muziek versterkt het contact tussen ouder en kind en kan een warm gevoel van verbondenheid en vertrouwen geven. In de babygroep zingen we liedjes over allerlei dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden, slapen, kruipen,…

In de dreumesgroep met kinderen van 15 tot 24 maanden  gaan we al actiever op muzikale verkenning. Deze kinderen vinden het vaak erg fijn om te dansen op muziek en gaan volop experimenteren met materialen en muziekinstrumenten. Liedjes over ‘Paardje rijden’ of ‘lopen en vallen’ zijn toppers op deze leeftijd. Vaak herhalen zorgt voor herkenning en dolle pret.

In de peuter-kleutergroep gaan we volop op muzikale ontdekking. We doen allerlei activiteiten met leuke muziekinstrumenten die soms al wat meer motorische verfijning vragen. We dansen, stampen, lopen in de maat en spelen nu al eenvoudige kring- en fantasiespelletjes. Spelenderwijs maken de kinderen zich heel wat muzikale begrippen eigen.

 De Muziek op schoot-sessies duren telkens 1 uur en hebben een vast verloop:
  • +-45 min. muzieksessie met kinderen en begeleiders
  • +-15 min. experimenteertijd voor de kinderen om de gebruikte instrumenten en materialen in eigen tempo verder te ontdekken. Ouders of begeleiders kunnen rustig napraten bij een kopje koffie of thee.
Meer over Muziek op schoot: